Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Elektricist

Po kërkoni një elektricist? Ne kemi 27,024 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
33,327 profesionistë të regjistruar
90,178 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Elektricist

Keni nevojë për një shërbim nga një elektricist? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në lidhjet elektrike, instalimin e dritave, tavanet e lehta, sigurinë dhe alarmin. Çmimi i një eksperti të energjisë elektrike zakonisht varet nga qëllimi i shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: inspektimi i kutisë së sigurisë, zëvendësimi dhe riparimi i llambës, riparimi i prizës i ofruar nga një prej elektricistëve tanë 27,024 në kategorinë e caktuar.

Shiko gjithashtu:Çmimet
33,327 profesionistë të regjistruar
90,178 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Pyetjet e bëra shpesh
Pse të kërkoni elektricist në Wilio?
Ajo hoqi energji elektrike? A është koha për të rishikuar? Apo duhet të instaloni ndërprerës të rinj nëse do të zgjeroni rrjetin ekzistues dhe kapacitetin e saj? Nevojë për një elektricist lokal, i cili në mënyrë të sigurtë dhe pa pritje është fikse dhe zgjidhja për t'u mbështetur në.Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni elektricistë në mjedisin tuaj që janë të gatshëm të lëvizin menjëherë në projekt.
Çfarë aftësish ka një elektricist?
Elektricistët duhet të kontrollojnë standardet për të gjitha instalimet dhe riparimet. Ata e dinë në mënyrë të sigurt me komponentët dhe sistemet elektrike dhe bëjnë një punë të saktë. Ata mund të diagnostikojnë problemet dhe të gjejnë zgjidhje. Prandaj, ata punojnë në një mjedis të rrezikshëm që i ekspozon ata në goditje elektrike dhe djegiet duhet vazhdimisht të sigurojnë siguri.
Cilat lloje të punës e bëjnë një elektricist?
Elektricistët zakonisht janë përgjegjës për një numër të punimeve, nga instalimi i instalimeve të reja elektrike përmes riparimit të sistemeve të vjetra dhe kryerjes së mirëmbajtjes normale. Ata mund të jenë përgjegjës për kalibrimin dhe testimin e sistemeve elektrike, përmirësimin e instalimeve elektrike ekzistuese, problemet e zgjidhjes me pajisjet elektrike dhe përgatitjen e dokumentacionit të projektit. Electricians instalojnë sistemet e sigurisë, zjarrin dhe sistemet e tjera të rënda aktuale dhe të ulëta aktuale në ndërtesa tregtare si zyra ose dyqane. Në familje, ata zakonisht instalojnë kabllot, shitore, çelsin ose zgjerojnë rrjetin ekzistues dhe kapacitetin e saj.
Si mund të gjej një elektricist të mirë?
Një mënyrë e shpejtë dhe e lehtë për të gjetur një elektricist të dobishëm dhe të gatshëm është të krijojë një kërkesë për Wilio. Ju do të merrni oferta nga elektricistët me përvojë nga mjedisi. Pastaj vetëm krahasoni menutë, shihni vlerësimin e klientit tuaj dhe zgjidhni një ekspert që ju përshtatet.
A mund të bëj vetëm punën e instalimeve?
Megjithëse askush nuk mund t'ju pengojë të bëni atë që dëshironi, në shtëpinë tuaj, kryerja e punës elektrike është e rrezikshme dhe mund të çojë në riparime të kushtueshme dhe probleme të tjera. Bëhuni një elektricist kërkon trajnim. Mos merrni energji elektrike në peshë të lehtë. Sepse puna edhe më e vogël mund të jetë një rrezik sigurie. Për më tepër, pa një mesazh të vlefshëm inspektimi që elektricisti do t'ju lëshojë pas ndërhyrjes në instalimin elektrik, kompania e sigurimeve nuk mund të njohë ngjarjen e sigurimit dhe të paguajë primet.
Si të rivendosni ndërprerësit elektrikë?
Fikni plotësisht ndërprerjen e qarkut dhe pastaj ndizni plotësisht. Disa ndërprerës do të duken sikur nuk janë të fikur, por ato mund të jenë në një fazë neutrale, e cila ende nuk i lejon ata të punojnë sikur të ishin plotësisht. Mënyra për të gjetur është të fikni dhe të ktheheni përsëri të gjithë ndërprerësit përsëri.
Sa është një vlerë elektricist?
Punimet e instalimit elektrik vlerësohen kryesisht për një projekt të caktuar. Paga e orës është me përjashtim të elektricistëve. Çmimi varet nga kompleksiteti i detyrës dhe koha e nevojshme, por nuk mund të përfshijë blerjen e materialeve nëse nevojiten mjete të veçanta, ose pajisje dhe nga nëse elektricisti është afër ose duhet të vijë nga një distancë më e madhe.
Kur është rishikimi për të bërë?
1. Nëse jeni duke blerë pronën që është përdorur dhe ka më shumë se 25 vjet 2. Nëse kanë kaluar më shumë se 5 vjet që nga rishikimi i fundit 3. Nëse jeni i shqetësuar për mënyrën se si është instaluar ndonjë pajisje Mesazhi i rishikimit është një dokument i rëndësishëm në rast të një ngjarjeje të siguruar. Në një rishikim të pavlefshëm, kompania e sigurimeve mund të shkurtojë ose të refuzojë pajtueshmërinë e sigurimeve. Duke vepruar kështu, nuk është e detyruar t'ju kujtojë detyrimin për të pasur një rishikim të vlefshëm në rast se keni siguruar pasuri të patundshme. Rishikimi është i vlefshëm për pesë vjet.
Sa kushton rishikimi i instalimeve elektrike?
Çmimi përfundimtar për rishikimin dhe shkrimin e mesazhit shqyrtues me apartament me 2 dhoma mund të shkojë në mes të 50-12 € në varësi të kompleksitetit të instalimeve elektrike dhe faktorëve të tjerë. Për shembull, numri i qarqeve, numri i qarqeve / siguresave / mbrojtësve aktualë, qoftë fundi i pajisjeve në qarkun e dritës, nëse matja e sasisë kryhet edhe në fillim (distributor) në fund të vijës (Luminaire, sirtar) në fillim (switchboard) dhe në fund të vijës (Luminaire, sirtar) në fillim (Switchboard) dhe në fund të plumbit (Luminaire, sirtar) në fillim (Switchboard) dhe në fund të Lead (Luminaire, sirtar) në fillim (Switchboard) dhe në fund të vijës (Luminaire, sirtar) gjithashtu kryen numrin e instalimeve elektrike që rishikojnë numrin e qarqeve. Dhe kështu me radhë.
Kur është koha për të thirrur një elektricist?
Kur rivendosni ndërprerësit ose zëvendësoni siguresat shumë shpesh. Kur të aktivizoni kondicionerin dhe dritat në dhomë del jashtë. Kur ata injorojnë ose shkojnë në dritat. Kur ndiheni të djegur nga erëra e energjisë elektrike. Nëse keni gjashtë pajisje elektronike të përfshira në një prizë. Nëse keni mbathje të mbingarkuara nga zgjerimet.
Cilat shërbime ofrojnë elektricistët?Shërbime
Konsultimi mbi planet e projektit ku kabllot dhe mbathjet duhet të montohen Instalimi i tavaneve, mureve dhe dyshemeve Instalimi i kutive të siguresave, terminaleve tokësore dhe ndërprerësve Instalimi i mureve elektrike për mure për ndriçime dhe bazat Lidhja e kabllove fillestare për mbathje, çelsin, ndriçon, furnizimin me energji elektrike, rrjetet kompjuterike dhe pajisjet Instaloni alarmet dhe sistemet e sigurisë Testimi i pajisjeve elektrike Heqja e çrregullimeve që shfaqen kur testohen Instalimi i rrjeteve të telekomunikacionit Lidhja e pajisjeve të energjisë
Këshilla dhe Këshilla
Caktimi i mirë është baza Elektricistët zakonisht janë përgjegjës për një numër të punimeve nga instalimi i instalimeve të reja përmes riparimit të sistemeve të vjetra dhe kryerjes së mirëmbajtjes së zakonshme. Shkruani në detyrë të jetë e mundur një përshkrim të asaj pune që ju nevojitet për të kryer dhe në çfarë mase për të kuptuar saktësisht se çfarë është ideja juaj. Kontrolloni për realizim Për të qenë të sigurt që të gjitha punët janë bërë të cilësisë, kontrolloni punën gjatë kursit të saj, si dhe pasi ta përfundoni atë. Buxheti dhe koha Mos harroni të shtoni kërkesat tuaja për përfundimin e zbatimit. Nëse keni një buxhet të caktuar që duhet të ndiqet, ju lutem vini re se ofruesi i shërbimit është tashmë në fillim.
DemonstrimDemonstratat e realizimeve të ofruesve tanë
profile image
Elektricist
Dalmat B.
profile image
Elektricist
Erjon E.
profile image
Elektricist
Besart O.
profile image
Elektricist
Elseid L.
profile image
Elektricist
Adir  J.
profile image
Elektricist
Arjeta  S.
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Zgjedhja e elektricistëve të saktë Nëse ka punë emergjente në shkëmbimin e instalimeve të rrezikshme elektrike ose një projekti të modernizimit të një familjeje që kërkon ndriçim të ri dhe instalim të pajisjes, të punojnë me instalimin elektrik në radio të shtëpisë në mesin e më të rëndësishmit. Gabimet instalimet elektrike janë jashtëzakonisht të rrezikshme për ju dhe për njerëzit e tjerë në familjen tuaj dhe është thelbësore që ju të gjeni elektricist të duhur për këtë punë. Biseduam me disa nga elektricistët me përvojë të rekomanduar për të gjetur gjëra kyçe që duhet të dini për të vendosur siç duhet. Së pari bëni një studim, gjeni kualifikimet e tyre dhe sigurohuni që t'ju përshtatet. Programoni hapat e mëposhtëm dhe përqendrohuni në atë që duhet të kërkoni kur merrni oferta për punën e punës. Siguroni të njëjtat buxhete nga elektricistë të shumtë. Kërkojnë dhe kontrollojnë çdo certifikim nëse është e nevojshme. Vazhdoni të lexoni dhe gjeni informacione të mëtejshme se si të gjeni tregtarin e duhur për punën tuaj. Bëj një studim të parë Nuk është e mundur të bëhet një ekspert në sistemet elektrike të brendshme vetëm me kërkimin e internetit. Megjithatë, mund të jetë që ju të mund të bëni një ide se çfarë pune kërkon dhe gjithashtu do të keni supozime më të mira për të shpjeguar punën e elektricistit individual. Për shembull, nëse keni nevojë për të zëvendësuar mbathjet dhe çelsin e lehtë, gjeni modele dhe çmime të ndryshme. Edhe aftësia për të përshkruar me saktësi çdo problem duke krahasuar me probleme të ngjashme që njerëzit e tjerë kanë mund të ndihmojnë një punë elektricist siç duhet të shpjegojë siç duhet. Peter H. Me përvojë më shumë se 15 vjeçare, tha ai, "një nga këshillat më të mira që unë mund të jap është të bëjë një studim të vogël. Ju nuk mund të bëheni ekspert, por nëse merrni pak njohuri ju do të dini se çfarë kërkoni dhe çfarë duhet të jeni të kujdesshëm. Kjo është se si mund të kontrolloni nëse puna bëhet në nivel dhe ju e dini se ju merrni vlerën më të mirë për paratë tuaja ". Kërkojnë kualifikime Në disa raste, mund të ketë trafikantë në përvojën e viteve të punësimit, por nuk ka arsim apo kualifikim formal. Megjithatë, për elektricistët, duhet të merrni parasysh standardet e caktuara industriale. Të gjitha punët elektrike duhet të kryhen në përputhje me standardet e aplikueshme dhe në disa raste, veçanërisht për punë më të madhe, duke përfshirë qarqet e reja, duhet të jenë ose: - të nënshkruar nga fusha e ndërtimit të zyrës lokale. -Connected nga tregtarët e regjistruar që është i kualifikuar. Kjo siguron që të gjitha punët e instalimeve elektrike të jenë të sigurta dhe nuk do të jenë një rrezik për ju apo për njerëzit e tjerë në shtëpinë tuaj. Nëse puna nuk i plotëson standardet, zyra juaj e ndërtimit mund të insistojë që puna të korrigjohet. Më vonë, mund të keni probleme me shitjen e shtëpisë tuaj nëse nuk keni një certifikatë të duhur për rishikimin e rrjetit të energjisë elektrike që do të demonstronte se puna është bërë siç duhet dhe në veçanti në mënyrë profesionale. Edhe pse ka përjashtime që nuk kanë nevojë të kontrollohen, siç janë modifikimet e vogla në ngrënie dhe dhoma gjumi dhe kabllot telefonike, gjithmonë ia vlen të kontrolloni ato. Elektricisti i cili është i kualifikuar dhe i regjistruar si i pranueshëm për këto shfaqje lejohet të vetë-identifikojë punën e tyre, ju lëshon pas përfundimit të një certifikate të konformitetit dhe në emër tuaj për të vepruar me zyrën e ndërtesës. Shpërndarësit e energjisë elektrike gjithashtu kanë një bazë të dhënash të elektricistëve të rekomanduar. Në faqen është e mundur të kontrolloni nëse tregtari është i regjistruar dhe nëse rekomandohet kompania juaj e shpërndarjes për punë në rrjetin tuaj. Ján M. deklaroi se kontrollimi i këtij kualifikimi është thelbësor: "Gjëja më e rëndësishme është të shohësh nëse ata kanë njohuri dhe kualifikime për ta bërë këtë punë. Pra, për mua është diçka që dëshmon se unë punoj në përputhje me rregulloret. Në këtë kualifikim, kjo varet më shumë se diçka tjetër. Çdo elektricist serioz nuk duhet të ketë një problem duke kontrolluar certifikatat dhe lejen e nevojshme. Ján theksoi rëndësinë e punës gjithmonë me një specialist dhe jo me dikë që pretendon se gjithçka: "Ka shumë tregti të vetme që provojnë gjëra të ndryshme, ata duan të jenë mjeshtër i të gjitha sindikatave. Së fundi, është për përvojën në terren. Unë e konsideroj veten të jem ekspert për punën që bëj. Njerëzit më pyesin për të bërë vepra të tjera derisa unë jam në ndërtimin e tyre, por unë them se nuk mundem, por unë mund të rekomandoj dikë ". Sigurohuni që të ndiheni mirë në praninë e tyre. Për më tepër, sigurohuni që zejtarët të jenë të njohur siç duhet me punën që hyni dhe vlerësoni gjithashtu se sa mirë ndjeni mjeshtrit potencialë. Ju mund ta bëni këtë në kontaktin e parë: ata janë të sjellshëm kur thirrjet telefonike vijnë në emërime në kohën e caktuar, vendos shumë pyetje në lidhje me projektin? Disa punë elektrike mund të jenë të shtrenjta dhe konsumojnë kohë dhe është e nevojshme për të ruajtur komunikimin e mirë gjatë gjithë punës. Ju nuk duhet të bëheni miqtë më të mirë me ta, por duhet të keni një marrëdhënie profesionale - ju duhet të ndiheni mirë kur jeni duke folur hapur për ndonjë shqetësim që mund të lindë, gjithashtu për zgjidhjen e problemeve. Gjoni tha: "Ashtu si çdo gjë në jetë, është numëruar përshtypja e parë. A duket një elektricist profesional? A është e pastër dhe modifikuar? A ka një automjet të rregullt? Është serioze? Nëse gjithçka duket mirë, tregon se elektricisti është krenar për veten dhe për punën e tyre. Është pjesërisht e lidhur me atë se si të shkoni me një burrë - ju shkoni mirë me të, ju mund t'i besoni atij. Ju duhet të ndiheni rehat me njerëz të veçantë. " Merrni oferta të ngjashme dhe sigurohuni që çdo gjë të përfshihet në to. Për detyra më të mëdha - çdo gjë tjetër përveç kontrollit të thjeshtë, riparimit ose shkëmbimeve - është e këshillueshme që të takohen dhe të merren me të paktën tre elektricistë. Detajet dhe shtrirja e kuotimit të tyre mund t'ju tregojnë shumë për procedurën e tyre. Është e rëndësishme të sigurohet që të gjitha ofertat janë të ngjashme - përfshijnë materiale, punë dhe TVSH. E vetmja mënyrë për të vlerësuar me saktësi ofertat është krahasimi i ngjashëm. Hartimi i të paktën tre ofertave mund të ndihmojë përjashtimin e atyre që duken të paarsyeshme - mund të jetë një shenjë e një elektricisti që dëshiron të marrë një punë, por shuma reale (që rezulton) do të krijohet duke shtuar kosto shtesë gjatë ndërtimit ose duke përdorur materiale më të lira. Gjoni tha, "Kur është fjala për ofertat, duhet të keni shumë të qartë në atë që merrni për paratë tuaja. Unë bëj gjithçka në detaje pas pikave, kështu që është e lehtë për të shtuar ose hequr. Çdo gjë duhet të jetë e kuptueshme dhe e drejtë - madje edhe në rastin e etiketave dhe garancive të përdorura. " Ján gjithashtu paralajmëron para shumë shpejt duke pranuar një ofertë ose para se dikush të ofrojë shumë shpejt. "Ju duhet të shkarkoni ofertën" në pjesën e prapme të paketës së cigareve ". Unë gjithmonë shkoj në ndërtesa, unë shoh përreth vetes dhe kam vënë shumë pyetje. Pastaj unë do të largohem, unë mendoj se unë do të shikoj materialet që kam nevojë dhe unë do të dërgoj ofertën për klientin. Mund të më pyesin ose të bëjnë ndonjë ndryshim. Pastaj unë do të kontrollojë atë, unë do të marrë reagime dhe të shoh se si unë mund të ndihmojë ". Ján dhe Pjetri paralajmërojnë kundër ofertave të kostos së lirë. Jon tha, "Çmimi duhet të jetë realist. Konsumatorët duhet të dinë se tregtarët duhet të fitojnë një jetë dhe duhet të punojnë në një standard të caktuar, i cili mund të kushtojë shumë para. Ju merrni atë që paguani. Është si me makina, ka vijë të sipërme, qendër dhe fund. Unë këshilloj për njerëzit për të shkuar në mes. Kam dëgjuar për njerëzit që bleu komponente të lira elektrike në eBay, por nëse diçka shkon keq, ju nuk mund ta dërgoni atë përsëri. Nëse keni një garanci do t'ju ndihmojë ". Sa i përket pagesave, sigurohuni që të keni një të qartë elektricisti i të cilit ju zgjidhni dhe gjithashtu se si do të punojë me pagesë - shumica e elektricistëve nuk do të presin paraprakisht. Sigurohuni që ato të sigurojnë çdo certifikim nëse është e nevojshme. Ashtu si me kontrollin e kualifikimeve të tyre para se të punoni në punë, sigurohuni që të gjitha certifikatat relevante të përfundohen pasi të përfundojë projekti, mund të kërkojë një raport shqyrtimi gjatë detyrave më të vogla do të mbulohet nga një certifikatë e vogël e instalimit elektrik, disa të vogla puna mund të përjashtohet. Ruajtja e certifikatave është e rëndësishme sepse ato formojnë bazën e testeve dhe inspektimeve të ardhshme dhe blerja e tyre mund të ndihmojë në ruajtjen e kostove në të ardhmen. Pjetri tha: "Duhet të siguroheni që të gjithë klientët të marrin një certifikatë për çdo punë. Certifikatat tregojnë se puna është bërë e drejtë dhe do të jetë e sigurt. Ajo që është ende e rëndësishme, ajo gjithashtu e lë atë me një pista letre - ju mund të shihni se kush dhe si bëhet puna dhe më vonë ju mund ta vendosni atë ". Zgjidhja e problemeve dhe plani i ndjekjes Në fund të punës, sigurohuni që elektricisti është i gatshëm t'ju konvertojë rreth punës së përfunduar dhe t'ju tregojë se çfarë është bërë gjithçka dhe si është për të punuar. Ju keni një shans për të tërhequr vëmendjen për ndonjë problem dhe le t'i zgjidhin ato sa më shpejt të jetë e mundur. Ju gjithashtu mund të gjeni nëse elektricisti është i gatshëm të ofrojë një garanci për punën e tyre, edhe nëse vlen të kujtohet se shumë garanci nuk janë asgjë më shumë se "Marrëveshja e zotërisë". Gjoni tha: "Procedura ime është se unë kam një fletë pune, unë do të tregoj klientin në punë, unë do t'i them atij dhe unë do të duket të shoh se si funksionon. Pastaj merr një certifikatë. Nga kjo datë, ne do të ofrojmë një garanci gjashtë-vjeçare për të gjitha veprat tona dhe punën. "