Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Deklarata tatimore

Po kërkoni një kontabilist për një deklaratë tatimore? Ne kemi 1,364 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,729 profesionistë të regjistruar
87,726 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Deklarata tatimore

Keni nevojë për një shërbim të kthimit të taksave? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në përpunimin e deklaratave të TVSH-së, deklaratave të tatimit mbi të ardhurat personale dhe të korporatave, deklaratat tatimore të automjeteve motorike. Çmimi i taksimit zakonisht varet nga fusha e shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: deklarata me shkrim për çështjet tatimore, njoftime për afatet e taksave dhe taksave, informacion mbi ndryshimet aktuale në legjislacionin tatimor, të ofruara nga një prej ekspertëve tanë të 1,364 në kategori.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,729 profesionistë të regjistruar
87,726 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Çfarë shërbimi të këshillave tatimore mund të urdhëroj?
Çfarë përfshin këshilla tatimore?
Gjetja e një këshille tatimore pranë meje është mënyra më e mirë për të siguruar që ju të aplikoni të gjitha zbritjet përkatëse dhe të merrni një minimum të taksave, respektivisht. mori një rimbursim maksimal nga kthimi tatimor. Këshilltarët tatimorë ofrojnë takime personalisht, me telefon ose e-mail. Shumë këshilltarë të taksave vendore gjithashtu sigurojnë shërbime mobile dhe mund të takohen në shtëpi ose në një vend tjetër.
Kthimet e taksave për tregtarët e vetëm dhe profesionet e vetme (personat fizikë)
Kthimi i taksave në tatimin mbi të ardhurat e personave fizikë janë një çështje relativisht e thjeshtë. Si një zell, do t'ju duhet të jepni informacion mbi të ardhurat tuaja dhe për çdo shpenzim pune si mjetet e punës ose pajisjet e zyrës. Pastaj pjesa tjetër do të bëjë këshilltarin tuaj. Këshilltari juaj gjithashtu do të jetë në gjendje të këshillojë me të gjitha pretendimet specifike të zbritjes së taksave në dispozicion për profesionin tuaj. Ajo gjithashtu do të urdhërojë një vonesë të mundshme të dorëzimit të kthimit të taksave ose të tjera ose të ofrimit. Pas përfundimit të kthimit të taksave, ju mund të paraqisni ju ose këshilltarin tuaj, fizikisht në zyrën e taksave ose në mënyrë elektronike, me nënshkrimin tuaj në formën e duhur.
Deklaratat tatimore për kompanitë (personat juridikë)
Këshilltarët tatimorë janë ekspertë për përgatitjen e deklaratave tatimore dhe pasqyrave financiare për bizneset. Si specialistë në taksat e ndërmarrjeve e dinë se çfarë zbritje janë të zbritshme tatimore. Procesi i përfundimit të kthimit të taksave është i ngjashëm me personat fizikë.
Deklaratat tatimore për investitorët
Nëse ju investitor në pasuri të patundshme ose letrave me vlerë, kthimi i taksave do të ketë një dimension të ri për ju. Veçanërisht e rekomanduar është planifikimi i taksave. Kontabilisti i specializuar i taksave në lagjen tuaj mund t'ju ndihmojë të maksimizoni kthimet nëse jeni investitorë në pasuri të paluajtshme. Ata do të ofrojnë konsulencë në fushën e tatimit mbi të ardhurat kapitale, ingranazhet negative dhe madje edhe oraret kohore për orenditë dhe aksesorët në qiranë tuaj. Ata gjithashtu mund t'ju ofrojnë këshilla specifike tatimore dhe parashikime financiare nëse jeni duke konsideruar blerjen ose shitjen e aseteve të investimeve.
Deklarata të tjera tatimore
Përveç taksave të të ardhurave, taksave të tjera, të tilla si tatimi shtesë (TVSH), tatimi mbi automjetin, akcizat për llojet specifike të mallrave ose taksave vendore. Këshilltar i taksave për ju me shpjegimin e taksave individuale, kërkesat dhe deklaratat e tyre ligjore me siguri do të pëlqejnë.
Konsulencë tatimore transaksioni
Nëse jeni duke marrë parasysh investimin në asetet ose blerjen / shitjet e kompanisë (transaksion), ju duhet këshilla tatimore të përshtatura për rrethanat tuaja. Këshilltarët specialë të trajnuar me përvoja cilësore do t'ju rekomandojnë zgjidhjen më të mirë të mundshme për të arritur në mënyrë të panevojshme për financat tuaja. Shikoni për çdo lloj këshillimi tatimor pranë Wilio.
Pyetjet e bëra shpesh
Pse të kërkoni për një këshilltar tatimor nëpërmjet Wilio?
Duke kërkuar ndihmë me këshilla tatimore në lagjen tuaj? Tatimi mbi të ardhurat mund të jenë konfuze dhe frustruese nëse e numëroni vetë. Për të gjitha rregullat që lidhen me të ardhurat që duhet të pranoni, dhe zbritjet që mund të ushtroni mund të marrin orë për ta gjetur veten. Pra kërkoni ndihmë me tatimin tuaj të ekspertëve. Gjeni veten në këshilltarin tuaj tatimor për të qenë në gjendje të jepni një kthim tatimor me informacionin e duhur dhe të kërkoni zbritjet e taksave për të cilat keni të drejtë. Vendi më i mirë për të gjetur këshilltarin e taksave është Wilio. Në Wilio ju do të gjeni këshilltarë tatimorë që specializohen në shërbime të ndryshme tatimore, nga deklaratat tatimore për tregtarët e vetëm (person fizik) dhe biznesin e vogël për dhënien e plotë të shkallëve të mëdha dhe të investitorëve. Vetëm të hyni kërkesën që kërkoni, dhe krahasoni ofertat nga këshilltarët e taksave të kualifikuara për t'ju ndihmuar të orientoni veten në rregullat dhe të kurseni në taksa.
Cili është ndryshimi midis këshilltarit tatimor dhe një kontabilist?
Kontabilisti është një specialist i kontabilitetit, i cili është gjithashtu një nga dokumentet për kthimin e taksave. Megjithatë, kontabilisti nuk duhet të jetë një ekspert për të përgatitur deklaratat tatimore. Këshilltari i taksave është një ekspert në çështjet e taksave. Ajo duhet të shkruajë teste strikte që vetëm 20-30% e kandidatëve mund të trajtojnë me sukses. Vetëm atëherë Adepti është shkruar në dhomën e këshilltarit të taksave dhe mund të fillojë të kryejë këtë profesion. Këshilltari tatimor ka të drejtë për ju që të përpunoni një deklaratë tatimore, raportin e kontrollit dhe gjithçka tjetër ka të bëjë me taksat. Ajo ka sigurim të detyrueshëm, kështu që nëse format kanë bërë gabime për të cilat zyra financiare jep gjoba, mbulojnë sigurimin e tyre.
Unë kam nevojë për një këshilltar tatimor ose mund të kem një deklaratë tatimore për të punuar vetëm?
Ndoshta mendoni se ju kurseni para në pritjen tuaj, por ju mund të përgatiteni për një kohë të gjatë. Një këshilltar taksash me përvojë mund të sigurojë që kthimi juaj i taksave ka qenë i përsosur dhe ju kursen nga kontrolli i taksave dhe dënimet dhe gjobat e mundshme. Ekspertiza e tij gjithashtu do t'ju ndihmojë të kurseni në taksat brenda mundësive të ligjit.
Kur është më e mira për të angazhuar këshilltarin e taksave?
Të punësojë një këshilltar tatimor Ju duhet patjetër paraprakisht para se kushtet ligjore për paraqitjen e deklaratave tatimore, i. në fund të vitit financiar. Megjithatë, është mirë të këshillohet me ekspertin tatimor gjatë vitit financiar nëse keni nevojë për një këshillë specifike në planifikimin e taksave. Ju do të jeni në dispozicion në parapagimin e mjaftueshëm të këshillave të vlefshme në strukturimin e të ardhurave, shpenzimeve dhe investimeve tuaja për të minimizuar detyrimin tuaj tatimor.
Si mund të përgatitet për një takim me kontabilistin tuaj tatimor?
Në veçanti, është e nevojshme të jeni të hapur për këshilltarin tuaj tatimor. Është sikur mbrojtësi juaj për axhendën e taksave. Së pari dhe më kryesorja, duhet t'i tregoni hapur atij për të ardhurat e tyre aktuale, aktivitetet e ndikimit të taksave, por edhe për planet dhe ambiciet e tyre. Më pas, në proces ju duhet të keni mbledhur të gjitha informatat në lidhje me të ardhurat dhe shpenzimet tuaja për një vit.
Si mund të gjej një këshilltar tatimor?
Mënyra më e mirë për të gjetur një këshilltar tatimor cilësor në mjedisin e tij është të futni kërkesën tuaj për Wilio. Ju do të merrni oferta nga këshilltarët e kualifikuar së bashku me referencat e tyre dhe me një çmim të volitshëm. Këshilltarët më të mirë tatimorë gjithmonë fillojnë duke ju kërkuar disa pyetje për të korrigjuar situatën tuaj dhe nevojën.
Sa kushton këshilla tatimore?
Çmimi tipik i këshilltarit tatimor për përgatitjen dhe paraqitjen e një deklarate tatimore për tregtar (person fizik) është rreth 50 euro. Kosto për personat juridikë, i. Kompanitë tashmë janë më të larta dhe varen nga kompleksiteti i çështjeve tuaja tatimore - format e të ardhurave që keni (p.sh. nga biznesi, nga të drejtën e autorit, pasuritë e paluajtshme, investimet kapitale) dhe sendet e zbritshme që do t'ju mbulojnë dhe ju do të dëshironi t'i përdorni ato.