Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Cati metalike

Jeni duke kërkuar për një teneqexhi për çati prej kallaji? Ne kemi 22,249 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,707 profesionistë të regjistruar
87,691 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Cati metalike

Keni nevojë për shërbim nga zona e çatisë së llamarinës? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë për shënjestrimin, heqjen e çatisë origjinale, instalimin e llamarinës, trajtimin e sipërfaqes. Çmimi i çatisë së llamarinës zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shihni më shumë informacion rreth shërbimeve: heqja e çatisë origjinale, pajisjet mbrojtëse, elementët e sigurisë dhe të sigurisë të ofruara nga një prej 22,249 çatorëve tanë në kategorinë e caktuar.

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,707 profesionistë të regjistruar
87,691 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Përfitimet dhe disavantazhet e kulmeve të kallajit për shtëpinë tuaj Nëse jeni duke blerë një shtëpi, ose jeni krejt të ri, patjetër do të filloni të merreni me pyetjen se çfarë çati për përdorimin e shtëpisë. Nëse ju vendosni një çati në një shtëpi të re ose çatia juaj e tanishme kërkon rindërtim të përgjithshëm, ka shumë materiale. Por cilado qoftë stili i çatisë që keni dhe çatia e fletëve metalike mund të jetë një zgjedhje tërheqëse, veçanërisht në sajë të karakteristikave të saj të shkëlqyera, të tilla si jeta, mirëmbajtja minimale dhe efikasiteti i energjisë. Ju mund të zgjidhni nga kallaj, zink, alumini, bakri ose çeliku i galvanizuar - vetëm sigurohuni që kulmi juaj kallaji testohet dhe shënohet me një markë tregtare dhe një garanci. Përfitimet e rrënjëve të fletëve metalike Kulmet metalike ofrojnë një numër përfitimesh, duke përfshirë: Jetëgjatësi. Jeta e kulmit metalik vlerësohet në 40-70 vjet, në varësi të materialit. Lifetimi i supozuar i mbulimit tradicional të asfaltit është rreth 12-20 vjet. Qëndrueshmëri. Disa kulmet metalike mund të durojnë gusts e erës deri në 100 kilometra në orë, ata nuk do të jenë të korruptuar dhe madje edhe djersë. Kulmet metalike fletë janë rezistente ndaj ndikimit (në varësi të asaj fletë që zgjidhni). Për më tepër, kulmet metalike nuk kanë nevojë për mirëmbajtje të rregullt të kushtueshme, të cilat shpesh kërkojnë sisteme të tjera të çatisë. Megjithatë, ato duhet të kontrollohen rregullisht për të siguruar që nuk nevojiten riparime. Siguri. Kulmet metalike nuk digjen dhe nuk djegin pas zjarrit pyjor. Efikasitetit të energjisë. Kulmi fletë metalik reflekton ngrohjen diellore rrezatuese, e cila mund të zvogëlojë kostot e ftohjes me 10-25%. Janë miqësore me mjedisin. Kulmet metalike nuk kanë vetëm 25-95% të ricikluar përmbajtje, por në varësi të materialit të përdorur, por janë gjithashtu 100% të riciklueshme në fund të jetës së saj. Në të kundërt, shumica e mbeturinave të çatisë së zërit shpesh përfundojnë si pjesë e ndërtesave që lidhen me ndërtesat - deri në 20 miliardë € në vit. Disavantazhet e kulmeve metalike fletë Pavarësisht shumë përparësi, çatia e fletëve të fletëve gjithashtu kanë disa disavantazhe. Disponueshmëria e çmimeve. Kulet e kallajit mund të jenë deri në dy ose tre herë më të shtrenjtë se një mbulim tjetër. Megjithëse jeta e çatisë së metalit është shumë më e gjatë, investimi në çatinë e metalit është vetëm kuptimplotë nëse planifikoni të qëndroni në familjen tuaj të mjaftueshme për të shijuar përfitime nga shpenzimet. Zhurma. Kulmet metalike mund të jenë të zhurmshme, sidomos gjatë shiut të rëndë ose krupobiti. Ky problem zakonisht zgjidh shtimin e izolimit gjatë instalimit të kulmit, i cili mund të rrisë kostot. Zgjerimi dhe tkurrja. Një mbulim kallaji, i cili është i bashkangjitur si një panel i madh, tenton të zgjasë dhe shkarkojë. Nëse nuk është montuar siç duhet duke përdorur bashkim mjete që lejojnë fletën të "frymë", panelet mund të lirohen. Mospërputhja e ngjyrave ndeshje. Nëse nevojitet riparimi ose shtëpia, do të shtohet në shtëpi pas vitesh, mund të jetë e vështirë për të gjetur ndeshjen e saktë të mbulimit me pllakën ekzistuese. Ujë. Nëse uji është akumuluar në çati për shkak të instalimit ose riparimit të cilësisë së dobët, ajo përfundimisht mund të shkaktojë dëme serioze. Sheetat me cilësi të ulët mund të jenë gjithashtu më të hollë dhe më pak rezistente. Disa fletë në kushte të caktuara të ndryshkur ose do të dëmtohen më lehtë se të tjerët gjatë bunches ose instalimit. 5 lloje të materialeve të çatisë metalike 1. Bakri - jashtëzakonisht i gjatë, shumë i butë me pikë të ulët të shkrirjes 2. Alumini - korrozioni rezistente në ujë të kripur 3. Zink - Jashtëzakonisht rezistente ndaj korrozionit dhe temperaturat e ulëta 4. Steel - tre variante: çeliku galvanizuar, galvanizuar dhe veterodociale (Corten) 5. Tin - shpesh i referuar si çeliku i përdorur para Luftës së Parë Botërore. Nuk përdoret më. Mbulimi me fletë metalike shpesh quhej "stoli shtëpi". Sipas mendimit tuaj për një prodhues të caktuar, ky krahasim mund të jetë pak a shumë i vërtetë. Në fakt, çatia metalike nuk përshkruan një produkt të caktuar, por më tepër një sërë produktesh. Shprehja vetëm ose shpjegon nëse jeni duke folur për një çati prej çeliku, alumini, zink ose bakri. Duke pasur parasysh reputacionin e mbulimit metalik, mund të trajtojë një gamë të gjerë të kërkesave dhe mundësive të projektimit, krahasim më i mirë mund të jetë që mbulimi i metalit është "kurora e çatisë". Ne do të diskutojmë dallimet në mundësitë e materialeve të kulmit metalik dhe avantazheve dhe disavantazheve të materialeve, profileve dhe burimeve individuale. Llojet e materialeve të kulmit metalik Kur dëgjoni frazën "çati fletë metalike", mendimet tuaja ka të ngjarë të shkojnë në një çati çeliku, por kjo shprehje përfshin një gamë shumë më të madhe të materialeve. Në varësi të vendndodhjes dhe mjediseve tuaja, lloji i materialit do të jetë një hap i parë themelor në vendosjen në atë drejtim. Megjithëse kulmi i aluminit është një zgjedhje e shkëlqyer për rezistencën e ndryshkut në zonat e kripura, jeta e saj mund të jetë shumë më e ulët se materialet e tjera. Çeliku, bakri dhe zinku materialet e kulmit të metaleve gjithashtu kanë pro dhe kundra të tyre. Mbulimi i bakrit - pro dhe kundër Mbulimi i bakrit, i cili konsiderohet të jetë çdo baba i vjetër i mbulimit metalik, përdoret për shekuj në mbarë botën. Bakri është një metal jashtëzakonisht i qëndrueshëm, i cili do të zgjasë me më shumë se 200 vjet në ideal. Kulet e bakrit janë gjithashtu 100% të riciklueshme, duke i bërë ato aftësi të mëdha të kulmit të gjelbërta. Materialet e çatisë metalike - Llojet e çatisë së çelikut Bakri është një metal jashtëzakonisht i butë, me atë që renditet ndër llojet më të qetë të mbulimit të metaleve. Megjithatë, për procedurat moderne të kuvendit, por tani të gjitha mbulesat e kulmit metalik janë të rekomanduara dokumente të përshtatshme dhe izolim që minimizojnë zhurmën e shiut ose të korrat në të njëjtin nivel. Natyra më e butë e çatisë së bakrit gjithashtu do të thotë që në zonat e ndjeshme ndaj breshrit mund të dëmtohen lehtë. Meqë bakri është një metal i butë, aroma e çatisë së bakrit do të dëmtohet në mënyrë sistematike. Megjithëse zvogëlon vlerën estetike, është më mirë se një metal i fortë, i cili me një breshër të mjaftueshëm të çatisë të provojë në vend të shpimit. Nëse kulmet metalike janë mbulim dekorativ, atëherë çatitë e bakrit janë kurorat e klasës së saj. Kjo paraqet një disavantazh të qartë për mbulimin e bakrit. Një tjetër aspekt negativ i bakrit është një tendencë për të zgjeruar dhe tkurrur në luhatjet e temperaturës. Megjithëse mund të kontrollohet nga paneli ose zali i saktë, duhet të konsiderohet me kujdes kur zgjedhni këtë metal. Mbulimi i aluminit - pro dhe kundër Nëse mbulimi i bakrit konsiderohet Range Rover, atëherë alumini konsiderohet lehtësisht si Mercedes. Dhe tani kini kujdes. Imagjinoni Volkswagen Beetle, shkarkoni derën, çatinë dhe të gjitha elementet e panevojshme. Hidhni pjesët e nevojshme për të shmangur ndotjen e kripës, shtoni një kafaz mbrojtës dhe rregulloni pranverën. Hidhni disa goma të bukura të rërës dhe kokën për plazhin ... Tani keni një automjet që përshkruan më së miri forcën dhe rezistencën ndaj korrozionit të kulmit të aluminit. Kulmi metalik i aluminit shpesh rekomandohet shumë për përdorim në klimat bregdetare. Kjo është kryesisht për shkak të rezistencës së aluminit ndaj korrozionit të kripës në krahasim me llojet e tjera të materialeve të kulmit metalik. Megjithëse është e njohur në përgjithësi se alumini nuk ndikohet nga korrozioni, realiteti është i tillë që është një metal shumë aktiv që pothuajse menjëherë i përgjigjet në kushte atmosferike. Kjo përgjigje e shpejtë është në të vërtetë ajo që mbulesa juaj e çatisë mbrohet kaq mirë. Shtresa e jashtme e aluminit reagon me oksigjen dhe formon një shtresë alumini, e cila në mënyrë efektive vulos shtresat e brendshme të metaleve para korrozionit të ardhshëm. Ky proces është i ngjashëm me procesin dhe proceset e tjera, por në një kornizë kohore shumë më të shpejtë dhe me mbrojtje afatgjatë. Alumini është përdorur shpesh me një sipërfaqe të lacquered sepse patina e saj natyrore nuk konsiderohet të jetë estetikisht tërheqëse. Ashtu si bakri, alumini është një variant më i shtrenjtë i çatisë suaj të re. Megjithëse mund të ofrojë mbrojtje më të mirë të korrozionit, është gjithashtu më e kushtueshme sesa zgjidhjet e tjera të krahasueshme në të cilat përdoret alumini si një sipërfaqe. Çmimi i aluminit në përgjithësi luhatet në varësi të tregut. Çmimi i këtij metali zakonisht shtrihet diku në mes midis çelikut dhe bakrit. Falë çmimit të saj, alumini shpesh përdoret në shumë më të hollë si çeliku. Megjithëse raporti i forcës dhe peshës së aluminit është më i lartë se në çelikun dhe lartësinë e kostos ende çon në formë më të lirë të mbulimit. Në zonat me ndikime të mëdha të erës, breshër ose barrë të fortë mjedisore, materiali i mbulimit mund të dëmtohet. Identifikimi i saktë i barrës mjedisore në të cilën do të ballafaqohet çatia juaj e aluminit do të jetë vendimtare kur zgjedhni dizajnin e duhur. Mbulimi i zinkut - pro dhe kundër Kush kujton hummerin origjinal? Një makinë jashtëzakonisht e qëndrueshme dhe e besueshme që mund t'ju marrë kudo që ju nevojitet për një çmim të mirë. Kjo është në zink shkurtore. Zinku është një metal i mrekullueshëm i aftë me përdorimin e patinës së tij për t'i rezistuar gërvishtjes shumë të gjatë dhe më shumë se 100 vjet të mbetura. Falë karakteristikave natyrore ekziston zinku i preferuar për projekte komerciale dhe gjithashtu kërkohet për aftësinë dhe manipulimin e dritës dhe manipulimit. Megjithëse zinku korrodues me kalimin e kohës nuk konsiderohet një aspekt tërheqës i metalit, është e mundur të pastrohet dhe të kontrollohet në një farë mase. Megjithëse Hummer nuk ishte tërësisht "mjet organik", zinku mund të konsiderohet si një nga metalet më të larta që janë të dobishme si mbulim. Zinku ka një pikë më të ulët të shkrirjes sesa metalet e tjera të çatisë. Kjo pikë më e ulët e shkrirjes do të thotë që përpunimi i zinkut për ta përdorur atë si një material ndërtimi kërkon deri në ¼ energji të nevojshme për përpunimin e çelikut ose bakrit. Zinku është gjithashtu 100% i riciklueshëm dhe është në dispozicion në shumicën e tregjeve, duke e bërë atë materiale jashtëzakonisht të gjelbër, madje edhe në krahasim me bakër ose çelik. Disavantazhi kryesor i zinkut nga termi estetik është një efekt i shkumës dhe çmimi. Zink nuk është i lirë. Zinku është shpesh i krahasueshëm me bakrin. Ashtu si bakri, zinku kërkon instalim profesional në mënyrë që të mund ta përdorni atë në mënyrë korrekte dhe kështu të gëzoni avantazhet e tij si materiale ndërtimi. Zink, si dhe shumica e metaleve të zhveshura, ka një pamje të pallatit blu-gri nëse nuk është ende me ngjyrë. Përgjatë zonave ku rrjedh ujë, shpesh i lë mbetjet e shkumës që duken jo tërheqëse. Zinku është gjithashtu metal shumë i butë dhe mund të dëmtohet lehtë nga breshër ose me erë të fortë në varësi të panelit ose strukturës së zërit. Mbulesat e çatisë së çelikut - pro dhe kundër Steel është një aliazh i bërë nga hekuri dhe elemente të tjera. Mbulimi i çelikut që përdoret për të mbuluar ndërtesat shpesh ishte një nga materialet më të zakonshme të përdorura në vendet e ndërtimit dhe shpesh përdoret për të mbuluar ndërtesat e banimit. Ndërsa krijimi fillestar i çelikut mund të krahasohet me metal të tilla si procesi intensiv i zinkut, riciklueshmëria dhe disponueshmëria e aliazhit metalik do të thotë se shumica e çelikut që përdorim është bërë nga materiali i ricikluar sot. Çeliku është në të vërtetë materiali më i çiklizuar në planet, duke e bërë atë një material ndërtimi tepër të gjelbër që mund të punojë. Materialet e çatisë metalike - Llojet e çatisë së çelikut Krahasuar me metalet e tjera, çeliku është gjithashtu më pak i shtrenjtë. Megjithëse çeliku është gjithashtu mall, shpesh ka një çmim më të ulët se alumini, zinku ose bakri. Si rezultat, çeliku është i disponueshëm dhe i disponueshëm në sasi më të mëdha në krahasim me metalet e tjera. Ekzistojnë tre lloje themelore të çatisë së çelikut: çeliku i galvanizuar, galvanizuar dhe i motit. Steel galvanizuar prodhohet duke përdorur një shtresë zinku për të mbrojtur shtresën e jashtme të çelikut nga korrozioni. Kjo shtresë ndihmon në zgjatjen e jetës së panelit të çelikut dhe të ngadalësojë procesin e korrozionit. Steel galvanizuar është forma më e zakonshme e materialit të çatisë së çelikut. Steel galvanizuar është një galvanizim i ngjashëm, por përdoret në vend të përdorimit të veshjes primare të zinkut. Alumini në krahasim me sipërfaqet e galvanizuar mbrojnë më mirë kundër korrozionit në mjedise të caktuara dhe gjithashtu siguron një sipërfaqe më të vogël dhe më të butë për një pamje më të njëtrajtshme. Falë karakteristikave të tij, një alumini i tillë ofron mbrojtje më të mirë të sipërfaqes si galvanizuar, është e ndjeshme ndaj gërvishtjes ose dëmtimit të skajeve. Steel rezistente ndaj motit është një formë e çelikut, e cila ishte projektuar fillimisht për përdorim në industrinë e çelikut të rëndë, për shembull në ndërtimin e urave. Shtresa e jashtme e çelikut është projektuar për të ndryshuar qëllimisht dhe për të mbrojtur shtresën e brendshme të çelikut. Në fakt, mbulimi i çelikut të motit është i ngjashëm me aluminin, edhe pse, në krahasim me aluminin, procesi i ndryshkut zgjat më shumë. Është e rëndësishme të kihet parasysh se një mbulim i tillë është qëllimisht i ndryshkur dhe nuk është i dizajnuar për përdorim si një zgjidhje strukturore e mbulimit të çelikut. Shpesh përdoret në kulmet ku ju doni të krijoni një nuancë të ndryshkur, por mbani në mend se ky çati ka nevojë për mirëmbajtje të rregullt. Kulmi i çelikut i mbuluar ka parë përparim të madh gjatë 50 viteve të fundit dhe aktualisht mund të përdoret për të imituar bakër, zink dhe materiale të tjera më të shtrenjta të kulmit metalik. Ata gjenerojnë sisteme veshjesh që krijojnë veshje që korrespondojnë me patinën natyrore të bakrit, zinkut apo edhe pamjen e çelikut të ndryshkur. Këto mbulesa të çatisë shpesh ofrojnë garanci të gjata dhe janë zgjidhja ideale për rindërtimin, rimëkëmbjen dhe ndërtesat e reja. Avantazhi kryesor i çelikut në krahasim me materialet e tjera është përdorimi dhe fleksibiliteti i kostos. Për shkak të çmimeve më të larta të metaleve të tjera, çeliku ishte një zgjidhje primare për projektet komerciale dhe rezidenciale dhe duket se ky trend do të vazhdojë në të ardhmen. Si një zgjidhje ekologjike është lehtësisht e arritshme dhe shumë e riciklueshme. Gradualisht, sepse është një nga variacionet më të vështira metalike, mund të përdoret në mjediset më klimatike dhe punon mirë në breshër dhe erë të fortë. Përdoret zakonisht duke mbuluar në zonat malore me depozita të mëdha të dëborës dhe është një zgjidhje e preferuar në rajonet e ndjeshme ndaj breshrit. Çeliku është një alternativë shumë fleksibile si sistemi komercial dhe rezidencial mbulim, veçanërisht për përdorim, disponueshmëri, çmim dhe qëndrueshmëri. Mbulimi me fletë metalike - përfitimet dhe disavantazhet Mbulimi i fletëve është shpesh një artikull i dëshiruar për ndërtesa të shumta komerciale dhe shtëpi. Ju shpesh mund të mbuloni metalik, mbulimin e çelikut ose çelikun e galvanizuar. Është në të vërtetë një metal jashtëzakonisht i rrallë dhe i përdorur për t'u përdorur për mbulim. Tin vetëm është një element si bakri ose zinku. Tin u prezantua si një material konservimi që përshtatet me mjeshtrat rurale të përshtatur duke shtypur materialin dhe përdorimin e saj si zingra kur materialet e tjera nuk ishin në dispozicion. Kur alumini u bë një standard për kontejnerët, pjatë filloi të përdorte si një material ndërtimi për mjeshtrat në shtëpi. Në fakt, kur dëgjon dikush duke folur për çatinë e fletës, zakonisht zakonisht lidhet me materialin e galvanizuar ose materialin e aluminit. Për përdorimin tuaj në shtëpi në shekullin e 19-të dhe aftësinë për të mbetur pjesë e kulturës sonë popullore ju mund të shihni akoma kulmet. Edhe pse kallaji ende ka shumë përdorim në shkencë dhe teknologji, në përgjithësi nuk përdoret si një alternativë ndaj materialeve të ndërtimit.