Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Cati me kashte

Jeni duke kërkuar për një çati me kashtë? Ne kemi 21,604 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Cati me kashte

Keni nevojë për një shërbim nga zona e çatisë me kashtë? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në rilevimin, prodhimin dhe instalimin e kulmeve me kashtë. Çmimi i çatisë së kashtës zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shikoni më shumë informacion mbi shërbimet: kostot e telit dhe fiksimit të ofruara nga një prej ekspertëve tanë të 21,604 në kategori

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,805 profesionistë të regjistruar
87,885 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Mirëmbajtja dhe riparimi i çatisë së kashtës Kulmet e kashtës që data për kohët e bronzit janë një pjesë e konsiderueshme e pothuajse çdo peizazhi rural. Këto kulmet ekzistojnë për të gjitha shekujt, por jo gjithmonë të adhuruar. Shumë njerëz kishin një marrëdhënie të vërtetë të dashurisë dhe urrejtjes gjatë viteve. Kulmet e kashtës u përshkruan si marmejtë e botës së pronës dhe gjithnjë e më popullore në vitet 1980 dhe 1990. Blerësit potencialë kanë refuzuar gjatë për të marrë një çati kashte në gjetjen e një shtëpie të re. Edhe nëse shtëpia ishte e përsosur në çdo aspekt, shumë prej tyre do të shihnin kulmin e goditur si një rrezik më të madh të zjarrit me llogari të kushtueshme për mirëmbajtje dhe riparim. Megjithatë, koha u zhvendos dhe gjërat që njerëzit e lidhur më parë me tiparin e kulmit të kashtës u bënë një problem i vogël. Përveç kësaj, me rritjen e ndërgjegjësimit të qëndrueshmërisë dhe reduktimin e kostove të energjisë, kulmet e kashtës kthehen si një material ndërtimi ekologjik. Ne shohim më shumë shtëpi të reja rurale të ndërtuara me çati kashte në rezultat. Nëse keni sigurimin e duhur jo-standard të familjes, ju gjithashtu mund të keni një paqe të mendjes se nëse keni për të riparuar ose zëvendësuar kulmin e kashtës për shkak të dëmtimit, do të mbulohen shpenzimet. Kur të rregulloni çatinë e kashtës? Sa i përket kulmeve kashte, një nga vendimet më të mëdha që duhet të bëni është nëse kulmi duhet të rritet përsëri ose të riparohet. Nëse kulmi rrjedh gjatë një periudhe kohore ose ka dërguar mbulim dhe roofer nuk ka arritur të zgjidhë këtë problem, ndoshta është zgjedhja më e mirë e formës së saj të re. Kur kulmi duket vetëm pak i lodhur (dhe nën termin "të lodhur", nënkuptojmë se kashtë duket pak e hollë ose e parregullt, fiksimi po fillon të tregojë, ose do të ketë një rritje të papritur në myshk ose algat), pastaj Korrigjimi ka të bëjë me gjithçka që nevojitet. Dëmtimi i kulmit të kashtës të shkaktuar nga zogjtë ose stuhia mund të riparohen lehtësisht dhe nuk mund të qëndrojnë shumë - për aq kohë sa të veproni shpejt. Si të ruani çatinë e kashtës Mirëmbajtja e saktë e çatisë do të ndihmojë të zgjasë jetën tuaj të çatisë. Nëse zotëroni një shtëpi me një çati kashte, është mirë të pastroni atë një herë në vit. Heqja e gjetheve, gjilpërave, myshkëve dhe algave do të thotë se kulmi është më rezistent dhe i aftë për të tharë më shpejt (një përhapje e tillë plesnike që mund të fillojë dekompozim). Këtu janë një numër i pikave të rëndësishme që ju duhet të mbani mend në punën e mirëmbajtjes në një çati kashte. 1 çati e pastër me dorë Pastrimi i kulmit të kashtës duhet të bëhet me dorë. Shkarkimi i gjetheve dhe myshk mund të përdoret nga lloje të ndryshme të rake dhe nuk shkakton dëme të çatisë në punën profesionale. Ndryshe nga mendimi, burrowing nuk përhap sporet e kërpudhave në një çati kashte. Këto shfaqje janë të pranishme në të gjitha kulmet e kashtës, problemet do të fillojnë vetëm nëse këto hapësira gjejnë të drejtën (alias lagësht) për jetën. 2 Mbani pemë dhe shkurre nën kontroll Rrjedha është më e thatë, aq më e gjatë zgjat, kështu që të gjitha pemët ose shkurre që rriten pranë shtëpisë është e nevojshme për ta mbajtur atë të shkurtër. Nëse kulmi juaj ka hije shumë, kështu që kulmi i kashtës nuk mund të thahet dhe të era aq shpejt. Dhe nëse shumë mbingarkesë është, kulmi do të bjerë vazhdimisht dhe të mbetet i lagësht. Këto kushte të lagështa janë kushte ideale për rritjen e kërpudhave. 3 Rritja e rrumbullakët Shtresa e algave nëpër çatinë e kashtës tuaj parandalon diellin dhe erën e "tharjes natyrore" dhe redukton jetën tuaj të çatisë. Kulmet mund të mbulohen me algicors për të shkatërruar të gjithë algat ose mossa. Edhe pse kjo metodë është e kushtueshme, por efektive, sepse mund të nënkuptojë që çatia do të zgjasë për një tjetër 10 deri në 15 vjet. Ajo gjithashtu ka një avantazh tjetër që kulmi duket vizualisht më tërheqës. 4 Shmangni dëmin e panevojshëm Sigurohuni që ju të jepni vepra artizanale të tjera të panevojshme dëmtojnë çatinë e shkallëve ose duke ecur nëpër bord. Çdo shpërndarës mund të përshpejtojë veshin e pllakës dhe dëmtimi i kreshtës mund të jetë veçanërisht i dëmshëm për jetën e çatisë. Sa shpesh është e nevojshme të zëvendësohet çati kashte? Nëse kashtë u ruajt me profesionalizëm në çati, ajo duhet të durojë nga 40 deri në 50 vjet (prandaj e njëjtë me çdo çati tjetër). Megjithatë, krehja e çatisë do të shkëmbehet rreth çdo tetë deri në dhjetë vjet. Fakti është se disa çati kashte rriten më mirë se të tjerët. Mund të jetë për disa arsye, për shembull: · Aftësia e shtresës origjinale të çatisë së kashtës · Cilësia e materialeve të përdorura · Pjerrësia e çatisë (veshja e çatisë me flabby më shpejt) · Shikoni kulmin (nëse jeni mëditës në hije do të jetë i lagësht) Kulmi juaj dhe të gjitha ndryshimet tuaja duke shikuar nga afër - veçanërisht para dhe pas muajve të dimrit. Nëse objekti juaj është një ndërtesë e mbrojtur memorial, para se të filloni me një turne, duhet të këshilloni me proteksionistin. Sa është riparimi i kulmit të kashtës me vlerë? Ashtu si me çdo çati, madhësia dhe kompleksiteti i çatisë përcakton se sa riparime do të kushtojnë. Për shembull, kostot e djegies së kurrizit janë rreth 25% të kostos së zëvendësimit të të gjitha kashtës. Ridge lejon mbiemër të tregojë faqen tuaj krijuese dhe një kurriz i dizajnuar mirë mund të rrisë ndjeshëm apelin e vilë, kështu që ia vlen të investoni. Një investim tjetër i mirë është përdorimi i një retarder djegie në çatinë tuaj për të ngadalësuar përhapjen e zjarrit. Shumë kompani të sigurimeve vendosën aplikimin e retarderëve të çatisë për një çati të re. Para se të vendosni për siguresën e familjes jo standarde, sigurohuni që mbrojtja nga Frof të zgjidhet nga zjarri është në përputhje me politikën e sigurimit. Nëse doni të shtoni rrjetë në çati për të minimizuar dëmin e shkaktuar nga zogjtë ose kafshët e tjera të egra do t'ju japin kosto shtesë. Por mbani në mend se nëse ka shumë krijesa që do ta bënin shtëpinë tuaj nga çatia juaj nuk do të jetë e konsiderueshme. Pyetja e fundit që duhet marrë parasysh është një skelë. Kjo mund të jetë e shtrenjtë dhe e rrit këtë llogari për riparim. Mos harroni të merrni parasysh që nga fillimi. Sa kohë do të ndodhë ekspozimi ndaj çatisë së kashtës dhe sa kushton? Ndërsa arkeologët do të dinë, puna e bërë të paktën deri në bronz. Kjo është një aftësi e ruajtur që është përmirësuar dhe i është dorëzuar gjeneratave pas 10,000 vjetësh në Afrikë, Evropë, Azi dhe më gjerë. Është një teknikë ndërtimi që sapo zëvendësohet kohët e fundit propozoj dhe pllaka. Është vlerësuar se ka ende më shumë se 20,000 shtëpi dhe kompani në Mbretërinë e Bashkuar. Sa kohë të zgjasin kulmet e kashtës? Jeta e kulmit të kashtës varet kryesisht nga sa mirë është ndërtuar, si pjerrta, sa shpesh mbahet dhe çfarë materiali përdoret për strukturën e saj. Faktori është gjithashtu moti mbizotërues (aq më i thatë, më i mirë) dhe kulmet e kashtës nën pemë mund të përkeqësohen më shpejt dhe të mbrojnë veten, sepse sheqernat e daljes mund të ndihmojnë shumëfishimin e baktereve. Në përgjithësi, megjithatë, mund të thuhet se jeta e kallamit të sheqerit është rreth 30 vjet, grurë e kombinuar rreth 30 vjet dhe kashtë rreth 20 vjet. Megjithatë, dihet se kulmet kashte me mirëmbajtje të rregullt zgjasin deri në 60 vjet! Sa kushton instalimi? Si çdo projekt ndërtimi, kulmet e kashtës kanë dy kosto: materiale dhe punë. Të dyja ndikohen nga madhësia dhe kompleksiteti i projektit. Pra, një vilë e vogël me një çati të thjeshtë pjerrësi do të kushtojë ndjeshëm më pak se një shtëpi e madhe familjare me shumë vrima të oxhakut, dritaret e çatisë dhe elementet e parregullta. Zëvendësimi i një çati kashte ekzistuese do të kushtojë më pak se instalimi krejtësisht i ri në vend të çatisë së pllakave ose fletë metalike. Puna tipike zakonisht akuzohet nga një metro katrore që ka një sipërfaqe prej 10 këmbësh x 10 metra ose 3 m x 3 m 9 m. Çmimet ndryshojnë, por çmimi mesatar do të ishte rreth 700 euro për metër katror. Një vilë e vogël (për shembull 25 metra × 25 metra) me një çati 45 ° duhet të kulmit 900 ft². Instalimi do të kushtonte rreth 6 500 euro. Shtëpinë familjare me disa dritare të çatisë dhe dy vrima të oxhakut ndoshta do të varionin nga 25 000 deri 35 000 euro. Është e qartë se është vlerësime bruto dhe se ndërtuesi i kulmit të kashtës do të jetë në gjendje të ofrojë një kuotë të saktë bazuar në matjet dhe përvojën e saj me punë të ngjashme. Cilat janë shpenzimet e mirëmbajtjes? Ashtu si makina ose bojlerja juaj, mirëmbajtja e rregullt është çelësi për arritjen e raportit të mirë të çmimit dhe jetës së çatisë së kashtëve. Një vizitë vjetore në ekspert është gjithmonë një ide e mirë; Ata duhet të jenë në gjendje të kontrollojnë çatinë tuaj dhe të bëjnë ndonjë riparim të vogël që duhet të bëhet. Kjo ndoshta do të jetë më pak se 1,000 euro në vit. Ju gjithashtu mund të keni prime pak më të larta për sigurimin e familjes për shkak të rrezikut të zjarrit. Çfarë bën një bisedë? Tre materiale kryesore përdoren për të prodhuar çatinë e luleve: kallam uji, kallam të grurit të krehur dhe kashtë të gjatë. Secili prej tyre ka cilësinë dhe disponueshmërinë e tij dhe llojet e tyre janë të dallueshme rajonale. Kashtë e gjatë është më pak e zgjeruar sot, sepse fermerët kanë tendencë të rriten varietetet më të shkurtra të grurit, pasi rritja e saj është më e shpejtë dhe është më e lehtë për t'u mbledhur. Mbulimi ishte më parë bujqësia nëntokësore, por tani është kultivuar e veçantë. Shumica e kallamve të përdorur në mbulesat britanike të mbulimit të dokut është importuar sot, zakonisht nga Hungaria. Kulmi origjinal i kashtës është bashkangjitur direkt në rreze të çatisë. Paketat e grisura janë të bashkangjitura në një rreze të pjerrët poshtë rreth 20 °, atëherë ata janë të quajtur në njëri-tjetrin në mënyrë që fundi i buzës së çatisë të jetë midis 45 ° dhe 50 °. Steeper do të jetë një kënd në natyrë, aq më mirë kulmi do të lejojë ikjen e ujit, e cila shtrin jetën e pllakave. Megjithatë, këndi i steeper, aq më i lartë është kulmi, dhe kjo do të thotë më tepër shtesë - kështu që këndi është një kompromis midis kullimit të ujit dhe kostos. Nëse kulmi i kashtës është bërë mirë, uji depërton vetëm në rreth 50 mm, që është rreth 20% e thellësisë së tërë. Për shkak se kashtë e thatë do të ketë një jetë më të gjatë, është e mundur të zëvendësohet shtresa e sipërme çdo 10 vjet, por shtresa më e ulët të lënë në vend. Mund të kursejë shumë punë në afat të gjatë. Cilat janë përfitimet e tij? Kulmet e thatched kanë disa avantazhe në krahasim me propozoj dhe tilting: Kulmi është natyrshëm i frymëmarrjes atë që parandalon kalb Sepse në bundle dhe në spikes urtë ka shumë ajër të kapur, ata kanë vetitë e shkëlqyer izoluese, kështu që zakonisht nuk është e nevojshme për të izoluar papafingo. Kulet e thatched janë gjithashtu të ftohtë në verë në sajë të përçueshmërisë së ulët termike Janë bërë nga materiale natyrore kështu që nuk është e nevojshme të përfitojnë nga toka në mënyrë që ata të jenë më të gjelbër Janë të bukura dhe të dukshme dhe të dorëzojnë natyrën e ndonjë prone Sepse nuk ka gutters dhe furrë të kullimit është e nevojshme, është kursimet e kostos Ata mund të rrisin vlerën e shtëpisë Kashtë është më e lehtë se tattles kështu që trarëve të çatisë mund të jenë më të vogla A ka këto disavantazhe? Koçet që lundrojnë gjithashtu si disavantazhe edhe nëse disa mund të parandalohen. Ata mund të jenë një rrezik zjarri, edhe nëse janë shumë të sigurt në sajë të masave të zjarrit. Për shkak të rrezikut të perceptuar të zjarrit, primet mund të jenë më të larta. Zogjtë mund të tërheqin kashtë kur kërkojnë insekt - kjo do të kërkojë vëmendje pas një kohe. Nëse këndi është shumë i butë, shiu dhe bora do të jenë në mënyrë efektive të shqetësuar, të cilat mund të përshpejtojnë kalbjen dhe mbingarkojnë strukturën në rastin e dëborës. Kjo kulmet duhet të pastrohen çdo disa vjet, ndërkohë që pjesët e dëmtuara, të përjashtuara ose të mbuluara duhet të zëvendësojnë kallamishtet e reja. Vetitë e çatisë së kashtës janë të pabesueshme. Kulmi është i bukur dhe për raportet e sotme të pazakonta. Falë kombinimit të karakteristikave të tyre ekologjike, kulmet e tilla janë shumë tërheqëse për ata që duan të ndërtojnë me një karakter dhe personalitet më të madh. Kur të gjitha janë thënë dhe përfunduar, kështu që besoni se nëse do të shkoni në lidhje me respektin dhe kujdesin, nuk ka arsye për të marrë një dekada tjetër me çatinë tuaj të rrobave.