Si punon
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni
Mirë se vini në Wilio! Ju po shihni Wilio si një klient i paregjistruar
Kaloni në profesionistë
Navigacion
Shërbime
Lista e Çmimeve
Rreth aplikimit
Shkarkoni aplikacionin
Si punon
Si mund të përmirësojmë
Na kontaktoni
Rreth Wilio
Hyni

Ashensore

Jeni duke kërkuar për një teknik ashensori? Ne kemi 21,356 ofrues në këtë kategori. Dërgo kërkesë.

Fillo
32,800 profesionistë të regjistruar
87,876 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Ashensore

Keni nevojë për shërbim ashensor? Wilio do t'ju ndihmojë të gjeni ekspertë cilësorë në prodhimin, modernizimin dhe shërbimin e ashensorëve. Çmimi i pajisjeve ngritëse zakonisht varet nga gama e shërbimeve. Shiko më shumë informacion rreth shërbimeve: shërbimi i urgjencës pa ndërprerje dhe shërbimi pas garancisë të ofruar nga një prej ekspertëve tanë të 21,356 në kategorinë e dhënë

Shiko gjithashtu:Çmimet
32,800 profesionistë të regjistruar
87,876 projekte të zgjidhura
4.8 nga 5 vlerësimi mesatar i ekspertëve tanë
226 512 Instalimet e aplikimit
Informacion i dobishëmÇfarë duhet të dini
Pyetjet dhe përgjigjet e bëra shpesh për heqjen e shtëpive të banimit Sa do të kushtojë? Shpenzimet përfundimtare të ashensorit të instaluar ndikojnë shumë faktorë. Më poshtë janë disa parametra që marrin parasysh çmimin tuaj të brendshëm të ashensorit: - Numri i kateve (ndalesa) që do të shërbehen. - Lloji i makinës së përdorur (Compact Cable Drum për dredha-dredha, daulle litar për mbështjellësin e mbështjellës, lartpërdorim, litar hidraulik ose vakum). - Numri total i këmbëve që kalon ashensori. - Numri i vrimave të derës do të jetë në kabinën e ashensorit. - Madhësia e lakrës: Madhësia standarde (36 inç x 48 inç i thellë) ose dimensionet më të mëdha të taksive. - Brendshme CAB: përmirësime standarde ose opsionale të kabineteve. - Çdo opsion tjetër si kabina të larta, portat elektrike, dera elektrike etj. Një tjetër ndryshore e madhe në koston e projektit të përfunduar është ndërtimi i ashensorit. Çmimi i ashensorit të ndërtuar në një shtëpi të re është zakonisht minimale. Çmimi i ashensorit të ndërtuar në një shtëpi ekzistuese mund të ndryshojë në mënyrë dramatike në varësi të kushteve në vendin e ndërtimit. Shpenzimet e ndërtimit mund të shkojnë nga minimumi vetëm për shpenzimet më të larta të ashensorit. Cili është dallimi midis daulles kabllor, tërheqje, vakum pneumatik dhe drive hidraulik? Shumica e ashensorëve të familjes përdorën për të lëvizur taksi nga një nivel në një bagëti ose zinxhir të dytë, ndryshimi është se si këto kabllo ose zinxhirë të shtyrë ... Njësitë hidraulike përdorin një pistoni hidraulik ose Jack për të compress një kabllo të lidhur me një makinë që lëviz makinën lart e poshtë në raportin e goditjes prej 2: 1. Thjesht tha kur pistoni nxjerr ose futni 1 këmbë, taksi është zhvendosur me 2 këmbë. Për shkak të raportit të goditjes prej 2: 1, është e nevojshme vrima për Jackin siç mund të shihni në disa ashensorë komercialë me makinë të drejtpërdrejtë. Njësitë dredha-dredha daulle thjesht lënë kabllot mbështetëse për t'u mbështjellë në një spirale të madhe ose daulle dhe të lëvizin kështu ashensori lart e poshtë. Njësitë Drive Drive Përdorni peshën kundër peshës për balancimin. Motori thjesht i ndërron peshat poshtë kur makina ngrihet nëpër kabllo ose zinxhirë. Njësitë vakum pneumatike përdorin një vakum të fortë për të mbjellë një ashensor mbi tubin e ashensorit. Sistemi përdor mekanizma mekanike të grumbullimit për të ruajtur ashensorin në çdo kat. Kur zbret njësinë për disa sekonda duke përdorur një vakum tërheq drive nga latches, atëherë ashensor vetëm lundron në katin e dëshiruar. Dallimet e mëtejshme: Në vitet e fundit, ka pasur një dallim të madh midis llojeve të makinave për pronarët e shtëpive se ashensorët hidraulikë ofruan dy prona që ashensorë të tjerë nuk ishin në gjendje të ... "Shkarkimi i baterisë emergjente në rast të dështimit të energjisë" dhe "Shpejtësia e ndryshueshme për gjobë Ndalimi i fillimit ". Kjo ka ndryshuar! Sot, të gjitha ashensorët në shtëpi janë të pajisura me një pajisje të mbylljes emergjente dhe shpejtësi të ndryshueshme. Disqet standarde VVVF (shpejtësia e ndryshueshme me frekuencë të ndryshueshme) në daulle dredha-dredha dhe disqet e drive zbusin pjekjen dhe ndalesat ... Ndjenja është pothuajse identike me shoferin në ashensor hidraulik. Megjithëse Drive VVVF është relativisht i qetë, njësitë hidraulike zakonisht janë ende të qeta. Çfarë lloj garancie apo garancie është në dispozicion? Shumica e prodhuesve të banimit të banesave ofrojnë një garanci dy ose trevjeçare të kufizuar për pjesë. Çfarë lloj të brendshme mund të marr? Ka shumë të brendshëm për të zgjedhur. Përfundimet themelore të ashensorëve zakonisht përfshijnë një përzgjedhje të përfundimeve melamine ose rimeso të papërfunduar nga drurë, të tilla si thupër, lisi, panje ose jelša .. Ka kabina të ndryshme të ngritura. Përzgjedhja juaj e brendshme është e gjitha e drurit masiv dhe mund të jetë e qartë ose e papërfunduar. Ndër llojet e drurit përfshijnë: lisi, qershi, arrë, sofër, panje, Jelša, hiri dhe më shumë. Së fundi - le shijen tuaj është udhëzuesi juaj. Nëse zgjidhni një kabinën standarde me një rimeso të papërfunduar nga drurë, ju mund ta pikturoni ose ngjyrosni çdo ngjyrë. Ju gjithashtu mund të përdorni mobile tuaj dhe shtoni detaje arkitekturore për të përshtatur ashensorin tuaj në shtëpi. Ekziston edhe një pamje moderne e qelqit të ashensorit. Si do të hiqet të duket si në shtëpinë time? Pjesa e jashtme e boshtit të ashensorit zakonisht duket si të gjitha muret e tjera të brendshme dhe derën që keni në shtëpi. Përveç butonit Hale që do të vendoset në murin e fqinjëve me një dorezë të derës dhe bllokimin e tij është brenda derës vetë, ju nuk do të jeni në gjendje të thoni se është një ashensor derisa të hapni derën! Cili është standardi në ashensor? Përveç ndërtimit dhe përgatitjes së vendit të ndërtimit, gjithçka që duhet të keni një ashensor të sigurt dhe funksional në përputhje me rregulloret (duke përfshirë ngarkesën, taksën e qarkullimit, instalimin, tarifat e kontrollit të ashensorit dhe të lejes), të përfshira. Është vetëm në pronarin e shtëpisë nëse nevojiten disa pajisje ose përmirësime. Cilat opsione shtesë për ashensorët janë të rekomanduar? Çdo opsion që zgjidhni është në diskrecionin tuaj. Është për ju se cilat opsione janë më të mira për ju, për mënyrën tuaj të jetesës dhe dizajnin e brendshëm. Është më e rëndësishmja për të siguruar që madhësia dhe tiparet e ashensorit përputhen me nevojat tuaja sot dhe në të ardhmen. Sa i madh duhet të jetë një ashensor? Për një ashensor standard me një thellësi prej 36 inç x 48 inç (me një hapësirë ​​të brendshme të pastër), me të gjithë derën në të njëjtën anë, zakonisht është e nevojshme bosht i brendshëm me një thellësi prej 52 inç x 56 inç. Sa kohë merr prodhimi i ashensorit? Pas lëshimit të makinës në prodhim duke dërguar "miratuar" vizatime ashensor mbrapa prodhuesi mund të marrë nga 4 në 8 javë. Disa modele të veçanta të rendit mund të kërkojnë më shumë "Miratimi" i plotë kërkon që pronari ose furnizuesi / ndërtuesi i shtëpisë dhe menaxheri i projektit të ashensorit të verifikohen të gjitha dimensionet e ashensorit dhe konfirmuan të gjitha tiparet dhe përzgjedhjen e ashensorit. Të gjitha këto tërheqje janë të dokumentuara për printime blu të ashensorit të quajtur "vizatime biznesi". Pastaj, "miratimi" nënshkruhet nga ndërtuesit, pronarët dhe menaxherët e projektit të ashensorit. Sa kohë duhet të instalohet hiqni? Kjo përgjigje varet nga procedura e ndërtimit ose rindërtimi i shtëpisë tuaj. Instaluesit tanë shpesh mund ta kryejnë këtë punë shpejt, zakonisht 3 - 5 ditë në vend. Megjithatë, mund të mos jetë ditë e njëpasnjëshme nëse mbeten punë në përgatitjen e vendit të ndërtimit që i pengojnë ata të mbarojnë ashensorin, dhe pastaj mund të kthehen më vonë. Shembuj të tillë përfshijnë: derën e pezulluar të ashensorit, trajtimin e sipërfaqes së papërfunduar të murit ose të energjisë elektrike dhe shërbimin telefonik që nuk janë të gatshëm. Përveç kësaj, ashensori nuk mund të futet derisa të kontrollohet dhe të miratohet nga inspektorët e ashensorit lokal ose shtetëror. Vetë kontrolli zakonisht bëhet në fund të projektit të ndërtimit, pak para "inspektimit përfundimtar" inspektorët e ndërtimit lokal. Përveç instalimit të ashensorit të përfunduar, është e nevojshme të kryhet të gjitha punët e ndërtimit në lidhje me ashensorin (për shembull, pajisjet elektrike ose mbulimin e dyshemesë) ose të punojnë në afërsi të boshtit të ashensorit, para se të planifikojmë kontrollin. Sa thellë është JAMA? Shumica e ashensorëve të familjes kërkon që gropa është e thellë 9 "- 12" - nën krye të bodrumit, por varet nga stili, modeli dhe markë e ashensorit. Edhe pse shumë e thellë është gjithmonë më e mirë se shumë e cekët. Çfarë madhësie (ashensor dhe / ose kabina) duhet të ashensorit për një karrocë? Me të vërtetë varet nga madhësia e karrigeve me rrota. Madhësia minimale e rekomanduar e taksive është 36 inç x 48 inç thellë. Megjithatë, ne pamë trendin se karriget me rrota u rritën gjatë viteve, aq më të mëdha janë më të mira në aspektin e karrigeve me rrota. Kodi i ashensorit lejon që kabina të jetë një pjesë e madhe deri në 15 metra katrore. Në ditët e sotme madhësia jonë më e zakonshme e taksive (pavarësisht nëse është në karrocë apo jo) 15 metra katror, ​​gjerësi prej 40 inç dhe thellësi 54 inç. Mos harroni se madhësia e ashensorit do të ndryshojë në varësi të madhësisë së taksi, stilin e vozitjes, numrin e vrimave në derën e kabinës dhe vendet ku ato janë të vendosura (radio, të kundërta ose 90 gradë ngjitur). Asnjëherë mos filloni ndërtimin pa vizatime reale të paraqitjes. Ky është një gabim i madh që shohim shumë shpesh! A kërkohet dhoma e motorit? Po dhe jo. Kjo varet nga lloji ** Drive ** dhe nga situata juaj specifike ... Për një përgjigje më të hollësishme, lexoni përgjigjet në pyetjen e ardhshme në lidhje me ashensorin e makinës. Sa i madh duhet të jetë një dhomë makinë? Kjo varet nga lloji dhe situata juaj e veçantë ... ** Ashensorat standarde me daulle daulle me kabllo me makina zakonisht vendosen në nivelin më të ulët pas anës së ashensorit, por lokacioni është gjithashtu shumë fleksibël dhe në disa aplikacione mund të vendosen në katin e dytë apo edhe të tretë. E gjithë kjo është e nevojshme për atë që ne e quajmë "drive kompakt" është 18 "mbulim i thellë i quajtur" makinë të ndërtuar "në një nivel të shtëpisë. ** makina nifferente, pavarësisht nëse ato janë një litar ose tërheqës daulle, nuk kërkojnë "dhomë motor". Vetëm 9 'dritat lartësi mbi uljen e sipërme dhe vendin jashtë ashensorit për të akomoduar kabinetin e kontrollit të ashensorit - zakonisht në një dhomë magazinimi ose teknike. Makina është e lidhur me pjesën e sipërme të hekurudhës udhëzuese dhe mund të operohet nga dyert e qasjes që zakonisht ndodhen mbi derën e hyrjes së ashensorit. ** Ashensorët hidraulikë zakonisht kërkojnë një hapësirë ​​makine që është 4 'x 4' dhe mund të vendoset pothuajse kudo - zakonisht një bodrum ose garazh (në varësi të temperaturës së ambientit). Përdorimi i një njësie pompë të mbyllur dhe kontrolluesi na lejon të vendosim një pajisje ashensore në një depo ose dhomë teknike pa nevojën për "dhomë të dedikuar të motorit" (me kusht që distanca administrative e punës të ofrohet në përputhje me nec). Ashensorët vakum pneumatikë nuk kanë nevojë për dhomën e motorit. Vetëm 9 'dritat në uljen e sipërme me një qasje të qartë në motorin vakum dhe kontrollorin e vendosur në krye të ashensorit është e nevojshme. Kushtet e vendit, kodet e ashensorit lokal dhe kodet e ndërtimit diktojnë kërkesat e hapësirës së makinës. Si duhet të gardhit muret për të mbështetur ashensorin? Kërkesat e inkuadrimit ndryshojnë me çdo model ashensor. Zakonisht, një bllok ngarkimi (për shembull, kolona LVL) do të shtohet në një mur për të mbështetur strukturën e ashensorit). Kërkesat dhe detajet në lidhje me bllokimin e mbështetjes do të pajisen me vizatimet tregtare të ashensorit.